FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zapiekanka z kaszy jaglanej
Przygotowanie 30 min + czas studzenia
Gotowanie 30 min
Porcje 4
Składniki:
300 g kaszy jaglanej
2 jaja
2 łyżki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią Kamis
250 g pieczarek pokrojonych w plastry
1 łyżka oleju
1 mały brokuł
2 pomidory pokrojone w cienkie plastry
150 g tartego żółtego sera
2 łyżeczki pieprzu ziołowego Kamis
sól do smaku
1. Kaszę gotuj w 600 ml wody na wolnym ogniu pod przykryciem przez 12 min. odstaw na 15 min, wystudź.
2. Do kaszy dodaj suszone pomidory, 2 jaja, dopraw solą i dokładnie wymieszaj.
3. Z kaszy formuj za pomocą papieru do pieczenia podłużne blaty (20 cm x 8 cm o grubości ok. 1 cm) zapiecz je w piekarniku przez 15 min w temperaturze 180 °C.
4. Równocześnie podsmaż pieczarki i zblanszuj brokuł.
5. Na blatach układaj pieczarki, pokrojony na drobne kawałki brokuł i pomidory.
6. Oprósz pieprzem ziołowym. posyp serem i wstaw ponownie do piekarnika rozgrzanego do 180 °C na ok. 15 min.
Pieprz ziołowy.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce