FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kurczak z kurkami i bobem
Przygotowanie 30 min
Gotowanie 45 min
Porcje 4
Składniki:
1 kg podudzi kurczaka
4 łyżeczki przyprawy do kurczaka po staropolsku Kamis
3 łyżki oleju
1 cebula pokrojona w kostkę
250 g świeżych lub mrożonych zblanszowanych kurek
200 ml wody
200 ml śmietany 30 %
250 g obranego bobu
1 kiszony ogórek pokrojony w drobną kostkę
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Kurczaka oprósz przyprawą, skrop 1 łyżką oleju, dokładnie wymieszaj, odstaw na 30 min.
2. Na patelni podsmaż kurczaka z cebulą, dodaj kurki, podlej wodą i dodaj śmietanę. Duś pod przykryciem ok. 20 min. odkryj, dodaj bób i duś jeszcze ok. 20 min do uzyskania gęstego kremowego sosu.
3. Przed podaniem posyp ogórkami i natką pietruszki, podawaj z ulubioną kaszą.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce