Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C.
Pyszny, aksamitnie kremowy - taki jest jogurt naturalny Danone Łagodny. Ma prosty skład: mleko, białka mleka i żywe kultury bakterii - razem tworzą niezwykle gładką konsystencję i łagodny smak. Doskonale komponuje się z Twoimi ulubionymi dodatkami. Zdrowie w najprostszym wydaniu! Źródło białka, które pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej. Ważna jest zbilansowana dieta oraz zdrowy styl życia.
mleko
białka mleka
żywe kultury bakterii jogurtowych
Zawiera: mleko
| 100 g | 125 g | %* / 125 g |
---|
Energia | 280 kJ / 67 kcal | 350 kJ / 83 kcal | 4% |
Tłuszcz | 3,0 g | 3,7 g | 5% |
w tym kwasy nasycone | 1,9 g | 2,4 g | 12% |
Węglowodany | 5,4 g | 6,7 g | 3% |
w tym cukry | 5,4 g | 6,7 g | 7% |
Białko | 4,5 g | 5,7 g | 11% |
Sól | 0,14 g | 0,18 g | 3% |
Wapń | 164 mg (20%*) | 205 mg | 26% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
Kubek zawiera około 3 porcje 125 g. | | | |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 370
prosty skład
17 g białka w kubeczku
Rozmiar opakowania: 370
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 3 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Kubek zawiera około 3 porcje 125 g.
Producent: Danone Sp. z o.o.
Danone sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
info.polska@alpro.com
801 331 133