Należy spożyć do: data i nr partii na wieczku.
Przechowywać w temp.: od +2°C do +6°C.
Jogurt Naturalny Gęsty Bakoma swoją wyjątkową gęstość zawdzięcza temu, że tworzony jest sposobem zbliżonym do tradycyjnej metody wytwarzania jogurtu, stosowanego w krajach południowo-wschodniej Europy - ojczyzny jogurtu. Nasz Gęsty nalewany jest do opakowania w formie płynnej, a następnie, dzięki działaniu miliardów bakterii, w sposób naturalny gęstnieje w kubku.
Bez mleka w proszku.
Jogurt naturalny gęsty 2,8 % tłuszczu.
mleko
żywe kultury bakterii jogurtowych (10⁸ jtk/g)*: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus i Streptococcus thermophilus oraz L. acidophilus LA5 i Bifidobacterium lactis BB12
*Żywe kultury jogurtowe poprawiają trawienie zawartej w produkcie laktozy u osób mających trudności z jej trawieniem
Zawiera: mleko
| Wartość odżywcza w 100 g jogurtu |
---|
Wartość energetyczna | 243 kJ / 58 kcal |
Tłuszcz | 2,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g |
Węglowodany | 4,9 g |
w tym cukry | 4,9 g |
Białko | 3,3 g |
Sól | 0,11 g |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 370
zawiera bakterie probiotyczne - ponad 30 miliardów bakterii w opakowaniu
*poprawia trawienie
2 składniki: mleko, żywe kultury bakterii
firma polska
*żywe kultury jogurtowe poprawiają trawienie zawartej w produkcie laktozy u osób mających trudności z jej trawieniem
Rozmiar opakowania: 370
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: BAKOMA Sp. z o.o.
BAKOMA Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa