Gotowy do spożycia po obróbce termicznej.
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
- w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora
Tradycyjne knedle z truskawkami to danie, które nigdy się nie znudzi! Elastyczne ciasto ziemniaczane, polskie truskawki – ta prostota smaku ma prawdziwą moc. W tym klasycznym daniu zaklęte są najlepsze kulinarne wspomnienia dziecięcych lat!
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne, domowe danie.
Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Przygotuj 3-daniowy obiad
Proste Historie to wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały obiad.
1. zupa
2. drugie danie
3. deser
Knedle z truskawkami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykłe albo zupełnie inaczej.
Knedle z truskawkami na imbirowo
Zetrzyj imbir, dodaj sok jabłkowy, sok z cytryny i śmietankę, polej ugotowane i zrumienione knedle.
Knedle z truskawkami w karmelowym sosie z orzechami
W karmelu roztop zimne masło, dodaj prażone orzechy laskowe i polej ugotowane knedle.
Kolejny pomysł?
Zmiksuj truskawki z łyżką cukru i 2 łyżkami gęstego jogurtu i podaj je do ugotowanych knedli.
Knedle ziemniaczane z truskawkami. Produkt głęboko mrożony.
Mogą zawierać
mleko,
seler i
soję.
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
ciasto: ziemniaki (31 %), woda, skrobia ziemniaczana (25 %), płatki ziemniaczane (7 %), mąka pszenna, sól
nadzienie: truskawki (83 %), cukier, skrobie modyfikowane
Zawartość nadzienia: 20 %
Może zawierać: seler, mleko, soja
Zawiera: pszenica
konserwanty: Nie zawiera