Spróbujesz, pokochasz
W tradycyjny sposób ugotowane i lekko ostudzone pierogi możesz podsmażyć na patelni z obu stron po 3 minuty.
Warunki przechowywania:
-6°C: 1 tydzień.
-12°C: 1 miesiąc.
-18°C: do daty minimalnej trwałości.
Po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Uwaga! Produkt jest wykonywany ręcznie i może się nieznacznie różnić wielkością i kształtem.
Jawo
Ślimak, ślimak pokaż rogi, dam ci sera na pierogi...
Pierogi ruskie. Produkt głęboko mrożony.
mąka pszenna
ziemniaki 25%
woda
ser twarogowy 14%
cebula
olej rzepakowy
sól
przyprawy
Zawiera: mleko, pszenica
| w 100 g | %RWS* |
---|
Wartość energetyczna | 750 kJ / 177 kcal | 9% |
Tłuszcz | 3,0 g | 4% |
w tym Kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 4% |
Węglowodany | 29 g | 11% |
w tym Cukry | 2,8 g | 3% |
Białko | 8,0 g | 16% |
Sól | 0,71 g | 12% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | |
Informacja dla osób chorych na cukrzycę: zawartość wymienników w 100 g produktu: WW 2,9; WBT 0,6. | | |
Wymiar liczbowy: 450
Tekst dowolny o pochodzeniu: Produkt Polski. Wyprodukowano w Polsce.
ręcznie robione
dobre dla wegetarian
10 minut i gotowe
Produkt Polski
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: 1. Wrzuć pojedynczo zamrożone pierogi do 3 l posolonego wrzątku. 2. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. 3. Po ugotowaniu wyjmij pierogi za pomocą łyżki cedzakowej. I podawaj tak, jak lubisz. Od postaci zamrożonej
Producent: JAWO sp. z o.o.
JAWO sp. z o.o.
ul. Równoległa 88/98
42-216 Częstochowa
Polska
tel.: +48 34 363 14 28