Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.
Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.
Odpowiednie dla wegetarian.
Wskazówka: przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos znajduje się z prawej strony opakowania. Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella.
Propozycje przygotowania pizzy:
1. Texas: papryka zielona, czarne oliwki, wołowe mięso mielone (wcześniej podsmażone), kukurydza, opcjonalnie papryka chilli.
2. Country: kawałki smażonej wołowiny, salami, kolorowa papryka, czerwona cebula, oregano.
3. Amerykańska: fasola czerwona, bekon, salami, cebula, pomidor, bazylia, oregano.
4. Hawajska: szynka, ananas, kukurydza.
5. Pizza z bekonem: mozzarella, bekon, pieczarki, cebula.
Propozycja przygotowania sosu:
Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.
Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Informacje dla alergików: patrz na składniki zaznaczone
pogrubioną czcionką.
Produkt zawiera
gluten.
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 380
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Niemczech
Cechy: świeży, na papierze do pieczenia
Rozmiar opakowania: 380
Jednostka (tekst opisowy): g
Piec w piekarniku: Sposób przygotowania: 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220° C. 2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem. 3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje. 4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika. Od postaci schłodzonej