Opakowanie wystarcza na zamarynowanie 600 g mięsa.
Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj zawartość opakowania z 5-6 łyżkami oleju lub oliwy.
2. Dokładnie natrzyj mięso marynatą z każdej strony.
3. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
4. Następnie wyjmij mięso z lodówki i upiecz w piekarniku, na grillu lub usmaż.
Rada:
Mniejsze kawałki mięsa szybciej przechodzą proces marynowania. W zależności od rodzaju mięsa i zamierzanego efektu końcowego marynowanie może trwać od kilku do kilkunastu godzin.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Warto wiedzieć
Idealna do wołowiny, dziczyzny czy baraniny, a także do warzyw. Sprawdza się doskonale podczas przygotowywania pikantnych skrzydełek z grilla. Kilka godzin w chłodzie sprawi, że smak potraw będzie odpowiednio pikantny.
Nasza przyprawa jest bez dodatku glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Pikantna mieszanka przyprawowa - kompozycja suszonych przypraw i ziół.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.
sól
cebula
papryka słodka
gorczyca biała (6%)
owoc kolendry
chili (5%)
cukier
majeranek
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
owoc jałowca
czosnek
pieprz czarny (1,4%)
rozmaryn (0,9%)
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, orzeszki ziemne, sezam, soja
Zawiera: gorczyca
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: Nasza przyprawa jest bez dodatku glutaminianu sodu, substancji konserwujących, barwników.
| w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1146 kJ / 274 kcal |
Tłuszcz | 7,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 36 g |
w tym cukry | 13 g |
Białko | 9,0 g |
Sól | 25,5 g |
Wymiar liczbowy: 20
Cechy: bez dodatku glutaminianu sodu
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833