Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Aby ułatwić przygotowanie wyśmienitych, pikantnych dań z grilla, przygotowaliśmy specjalną mieszankę Grill pikantny Kamis, w skład której wchodzą między innymi: pieprz czarny, rozmaryn. Zawarte w mieszance pomidory i chili dodatkowo nadadzą jej dodatkowo atrakcyjny wygląd.
Maczugi zbójnickie (dla 4 osób): 10 podudzi z kurczaka (pałki), 8 łyżek sosu sojowego, produkty Kamis: 3 łyżki ketchupu łagodnego, 5 łyżeczek przyprawy Grill pikantny Kamis.
Przygotowanie:
Przyprawy wymieszaj z sosem sojowym i ketchupem.
Powstałą marynatą posmaruj podudzia i odstaw na minimum godzinę (najlepiej na noc) w chłodne miejsce.
Piecz na słabo rozgrzanym grillu ok. 1 godziny, często obracając.
Mieszanka przyprawowa.
Może zawierać
jaja,
mleko,
seler,
soję,
zboża zawierające gluten.
sól
papryka słodka
czosnek
kolendra
cukier
pomidory suszone - 5%
chili - 5%
gorczyca biała
pieprz czarny - 3,2%
kwas: kwas cytrynowy
rozmaryn - 2,4%
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
Informacje o dodatkach: pozostały tekst: bez dodatku glutaminianu monosodowego
| Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 992/237 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 6,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 8,6 g |
Sól | 32,1 g |
Wymiar liczbowy: 25
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Cechy: bez dodatku glutaminianu monosodowego
Rozmiar opakowania: 25
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: McCormick Polska S.A.
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska