Przygotuj barszcz czerwony instant
Krok 1
Dwie łyżeczki produktu (12 g) rozpuść w 200 ml wrzącej wody.
Krok 2
Dokładnie wymieszaj. Nie gotuj. Opakowanie wystarcza na 4 porcje.
Życzymy smacznego!
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Wypróbuj również barszcz czerwony:
z orzechami i żurawiną
Składniki:
- 100 g suszonej żurawiny
- 40 g orzechów włoskich
Przygotowany Barszcz czerwony Kucharek rozlej do bulionówek. Do każdej bulionówki dodaj żurawinę i posiekane orzechy włoskie.
z borowikami, fasolą i kapustą
Składniki:
- 100 g borowików
- 100 g fasoli białej konserwowej
- 100 g białej kapusty
Kapustę poszatkuj i obgotuj w wodzie do miękkości. Borowiki również ugotuj, wyjmij z wody i jak ostygną pokrój w paseczki. Do przygotowanego Barszczu czerwonego Kucharek dodaj kapustę, odsączoną fasolę i borowiki.
z imbirem i morelami
Składniki:
- 80 g suszonych moreli
- 1 łyżka marynowanego imbiru
- sok z 1/2 cytryny
-½ łyżeczki Cynamonu mielonego Prymat
Do przygotowanego Barszczu czerwonego dodaj pokrojone w paski morele oraz posiekany imbir i podgrzewaj chwilę na małym ogniu. Dodaj sok z cytryny i dopraw do smaku cynamonem. Można doprawić chili pieprzem cayenne.
Barszcz czerwony instant.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.