FSC - Mix, FSC C001747
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C.
Przechowywanie w domu:
*(-6 °C) 4 dni;
** (-12 °C) 3 tygodnie;
*** (-18 °C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk z boku kartonika).
Czy wiesz, że...
Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszych Złotych paluszkach serowych z pieca ich nie znajdziesz - to proste!
Skąd pochodzą nasze składniki?
Sprawdź na www.frosta.pl
Złote paluszki serowe w chrupiącej panierce, z serem Edamer, podsmażone. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać
skorupiaki,
ryby,
soję,
seler i
gorczycę.
ser Edamer 55 %
mąka pszenna
woda
olej rzepakowy
jaja
sól
drożdże
papryka
kurkuma
Może zawierać: seler, skorupiaki, ryba, gorczyca, soja
Zawiera: jaja, mleko, pszenica
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
Smaki / Aromaty: Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza na 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1374 kJ / 329 kcal |
Tłuszcz | 19 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,4 g |
Węglowodany | 21 g |
w tym cukry | 1,7 g |
Białko | 18 g |
Sól | 1,4 g |
Wymiar liczbowy: 270
Cechy: 100 % naturalnego smaku - bez wzmacniaczy smaku, barwników i aromatów
Rozmiar opakowania: 270
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 10 sztuk/sztuki
Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Sposób przygotowania jednego opakowania: Ogólnie
Piec w piekarniku: Piekarnik: Rozgrzej piekarnik do temperatury 210 °C. Zamrożone paluszki ułóż na blasze (możesz użyć papieru do pieczenia). Piecz przez 7 minut. Od temperatury otoczenia
Smażyć w płytkim tłuszczu: Patelnia: Na patelni rozgrzej olej. Zamrożone paluszki smaż na średnim ogniu przez 6 minut, od czasu do czasu przewracając. Od temperatury otoczenia
Producent: FRoSTA Sp. z o.o.
FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
tel. 52 36 06 780
e-mail: info@frosta.pl,
Facebook: /frosta.polska
Instagram: /frosta_pl
www.frosta.pl