Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
*-6 °C - 1 dzień
** -12 °C - 2 tygodnie
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Zupa pieczarkowa
Hortex Jagody leśne
Hortex Bób
Kulinarne inspiracje Hortex
Zupa grzybowa z oliwą truflową
Składniki:
- Zupa grzybowa Hortex - 1 opakowanie
- Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie
- 1 l bulionu np. grzybowego
- 200 g pieczarek
- 50 ml śmietany 30 %
- 50 ml białego wytrawnego wina
- 40 ml oliwy truflowej
- 2 białe cebule
- 1 pęczek koperku
- 0,5 g szafranu
- olej rzepakowy
- sól, pieprz
Gotowe w 50 minut
Przygotowanie:
Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka, zalej bulionem i gotuj. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.
Zupa grzybowa. Mieszanka warzywna z grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.