Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
- w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Rozpływające się w ustach uszka z kapustą i grzybami to idealny dodatek na przykład do czerwonego barszczu. Idealne dla osób ceniących tradycyjne smaki. Połączenie charakterystycznej polskiej kapusty kiszonej i szlachetnych borowików, z dodatkiem aromatycznych przypraw i cebulki, to klasyka w najlepszym wydaniu!
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne, domowe danie.
Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Przygotuj 3-daniowy obiad
Proste Historie to wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały obiad.
1. zupa
2. drugie danie
3. deser
Uszka z kapustą i grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.
Szybka zupa grzybowa z uszkami
Ugotuj zupę ze świeżych grzybów z dodatkiem dymki i serwuj z uszkami.
Uszka w sosie myśliwskim z suszoną śliwką
Z pieczarek, białego wina, miodu i suszonej śliwki przygotuj wyjątkowy sos do uszek.
Kolejny pomysł?
Zrób klasyczny kapuśniak na boczku, a zamiast ziemniaków dodaj uszka.
Uszka z kapustą kiszoną i grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Mogą zawierać
mleko,
soję i
seler.
Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
ciasto: mąka pszenna, woda, semolina (11%) (z pszenicy Amber Durum), sól, olej rzepakowy, kurkuma
nadzienie: kapusta kiszona (66%) (kapusta biała, sól), pieczarki (10%), błonnik pszenny, suszone ziemniaki, podgrzybek brunatny (4%), cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), sól, borowik szlachetny suszony (1%), pieprz czarny
Zawartość nadzienia: 26%
Może zawierać: seler, mleko, soja
Zawiera: pszenica
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza produktu w 100 g | % RWS* w porcji |
---|
Wartość energetyczna | 875 kJ / 210 kcal | 11% |
Tłuszcz | 1,4 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 39 g | 15% |
w tym cukry | 2,0 g | 2% |
Białko | 6,9 g | 14% |
Sól | 1,0 g | 17% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | |
Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu. | | |
Wymiar liczbowy: 300
bez konserwantów
zawiera mąkę z pszenicy durum
delikatne ciasto
naturalnie kiszona kapusta
Rozmiar opakowania: 300
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 3 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 300 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.
Gotować we wrzątku: 1. Zamrożone uszka wyjmij z opakowania i wrzuć do około 2 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie uszka delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. 2. Od chwili kiedy uszka zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 6-8 minut. 3. Gotowe uszka możesz podać z barszczem lub jako samodzielne danie. Mogą też służyć jako baza do sałatek. Od postaci zamrożonej
Producent: Iglotex SA
Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
prostehistorie.com.pl
www.iglotex.pl
(+48) 58 582 42 59