Proste Historie Pierogi z kapustą i grzybami 450 g

Nowy produkt

8,79 zł

19,53 zł / szt

5902162216228

szt

Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
- w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.

Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
Instagram: instagram.com/prostehistorie
Facebook: facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne, domowe danie.
Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.

Przygotuj 3-daniowy obiad
Proste Historie to wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały obiad.
1. zupa
2. drugie danie
3. deser
Polska firma 100 %
Pierogi z kapustą i grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.

Pierogi z kapustą i grzybami okraszone domowym smalcem
Roztop słoninę z dodatkiem jabłek, cebuli i majeranku, polej pierogi.

Pierogi z kapustą i grzybami w buraczanym sosie
Ugotuj 3 średnie buraki, zmiksuj z sokiem jabłkowym oraz czosnkiem i polej sosem ugotowane pierogi.

Kolejny pomysł?
W młynku do pieprzu zmiel suszone grzyby, rozmaryn, pieprz i sól i posyp ugotowane pierogi.
Pierogi z kapustą i grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Mogą zawierać mleko, soję, seler i gorczycę.
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Jednostka miaryszt
ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, sól, olej rzepakowy
nadzienie: kapusta kiszona (30 %) (kapusta biała, sól), kapusta biała (30 %), podgrzybek brunatny (18 %), pieczarki (7 %), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, sól, cukier, skrobia, olej rzepakowy, borowik szlachetny suszony (0,4 %), przyprawy
Zawartość nadzienia: 40 %
Może zawierać: seler, mleko, gorczyca, soja
Zawiera: pszenica
konserwanty: Nie zawiera
w 100 gw porcji 225 g% RWS* w porcji
Wartość energetyczna750 kJ / 179 kcal1688 kJ / 403 kcal20 %
Tłuszcz1,5 g3,4 g5 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,4 g0,9 g5 %
Węglowodany35 g79 g30 %
w tym cukry1,1 g2,5 g3 %
Białko4,7 g11 g22 %
Sól0,64 g1,4 g23 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

Wymiar liczbowy: 450
bez konserwantów
cienkie, delikatne ciasto
dużo grzybów w nadzieniu - 25 %
naturalnie kiszona kapusta
naturalnie kiszona kapusta
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Gotować we wrzątku: Sposób przygotowania: 1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. 2. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli. Od postaci zamrożonej

Producent: Iglotex SA

Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
www.iglotex.pl
(+48) 58 582 42 59

Ostatnio oglądane