Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kasza jęczmienna z pieczarkami
Składniki: 1 saszetka kaszy jęczmiennej perłowej Melvit, 25 dag gotowanego mięsa (cielęcina lub kurczak), 20 dag pieczarek, 15 dag suszonych śliwek, 7 dag tartego żółtego sera, 1 cebula, 1 łyżka masła, oliwa z oliwek, pieprz, sól.
Opis przygotowania: Do osolonej wody dodać kaszę, masło i zagotować. Śliwki umyć, ugotować, zetrzeć i wymieszać z ugotowaną kaszą. Pieczarki i cebulę obrać, pokroić i poddusić na oliwie z oliwek. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z cebulą i pieczarkami, doprawić pieprzem i solą. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą i posypać bułką tartą. Następnie układać warstwami kaszę oraz mięso z pieczarkami i cebulą, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku ok. 20 min. Podawać z ulubioną surówką. Smacznego!
Kasza jęczmienna perłowa
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone
pogrubioną czcionką.