Sposób przyrządzania:
Makaron opłukać w letniej wodzie, włożyć do naczynia i zalać wrzątkiem. Pozostawić pod przykryciem na ok. 5-12 minut. Odcedzić.
Makaron opłukać w letniej wodzie. Następnie wrzucić do wrzącej wody i gotować 3 min. Odcedzić.
Przechowywać w nienasłonecznionym i suchym miejscu.
Makaron ryżowy nitki Tao Tao to produkt bezglutenowy, który powstaje wyłącznie z mąki ryżowej i wody. Makaron ryżowy nitki Tao Tao ma delikatny smak, polecany jest do zup i sałatek. Idealnie sprawdza się jako składnik dań mięsnych i warzywnych prosto z patelni lub woka.
Tao Tao - Harmonia Smaków
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie słodko-kwaśnym
Składniki: 1 op. Makaronu ryżowego nitki TaoTao, 1/2 słoika Kiełków fasoli mung TaoTao, 2 łyżki ugotowanych i pokrojonych grzybów Mun TaoTao, 1 łyżka Sosu sojowego TaoTao, 250 g krewetek ugotowanych i obranych, 2 pędy trawy cytrynowej, 1 marchewka, 4 plastry ananasa pokrojonego w kawałki, 1/2 papryki żółtej, 1/2 papryki czerwonej, łyżka Oleju sezamowego TaoTao, łyżka cukru, płaska łyżeczka skrobi ziemniaczanej, ząbek czosnku, listki kolendry, kiełki brokuła. Sos: 6 łyżek Sosu cytrynowego z chili TaoTao, 1 łyżka startej skórki z cytryny, 2 cm świeżego imbiru, 2 ząbki czosnku.
Sposób przygotowania:
Makaron przygotuj wg opisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej sezamowy, dodaj posiekany czosnek, trawę cytrynową, sos sojowy i cukier, smaż przez 1 minutę. Dodaj pokrojone w paski warzywa, ananasa i chwilę podsmaż. Następnie dodaj sok z ananasa, sos cytrynowy z chili, czosnek i imbir, zagotuj i zagęść skrobią ziemniaczaną. Na koniec dodaj ugotowane krewetki, udekoruj kiełkami i listkami kolendry.
Smacznego!
Makaron ryżowy nitki.
Kraj pochodzenia: patrz symbol przy numerze partii A - Wietnam, B - Tajlandia