Gotować 16 min.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Nie należy przechowywać w lodówce.
Warstwowa sałatka z ravioli
Składniki:
1 opakowanie ravioli ARC-POL, 4 jajka, cebula, 200 g brokułów, 4 pomidory, 100 g kremowego twarożku, pół szklanki jogurtu, łyżka chrzanu ze słoika, sól, pieprz.
Brokuły podzielić na różyczki, opłukać, włożyć do lekko osolonego wrzątku i ugotować na pół twardo. Ravioli ugotować zgodnie z informacją zawarta na opakowaniu. Brokuły dokładnie osączyć. Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać i pokroić na plasterki. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić na talarki. Przygotować sos, ucierając na gładką masę twarożek z jogurtem i chrzanem. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Układać warstwami w salaterce. Sałatkę polać przygotowanym sosem.
Smacznego
Ravioli z mięsem. Makaron jajeczny z nadzieniem mięsnym.
makaron (72 %) [mąka z pszenicy durum, jaja (19,4 % w cieście)]
nadzienie (28 %) [mortadella (45,4 % w nadzieniu) (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól , przyprawy, aromaty), bułka tarta (mąka typ „0”, sól), olej palmowy, surowa szynka wieprzowa (3,1 % w nadzieniu) (mięso wieprzowe, sól), sól, aromaty, ser w proszku (mleko, serwatka, sól, enzymy), przyprawy: rozmaryn, czosnek, cebula]
Zawiera: jaja, mleko, pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
Wartość energetyczna | 1655 kJ / 393 kcal |
Tłuszcz | 10,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g |
Węglowodany | 60,8 g |
w tym cukry | 1,5 g |
Błonnik | 2,1 g |
Białko | 13,5 g |
Sól | 2,7 g |
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano we Włoszech
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Gotować Ravioli w lekko osolonej wodzie (10 g soli na 1 l wody na 100 g makaronu), na umiarkowanym ogniu przez około 16 minut. Od temperatury otoczenia
Producent: "ARC-POL Sp. z o.o."
"ARC-POL Sp. z o.o."
ul. Dworska 30
43-354 Czaniec
tel./fax (33) 8109792
e-mail: arcpol@arcpol.pl
www.arcpol.pl