Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
więcej przepisów szukaj na:
 Uwielbiam.pl
Mąka wrocławska idealna na: naleśniki, racuchy i gofry
Lubella
 Tradycja od 1881 
 Gwarancja jakości Lubella 
 Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Nasz przepis
 Naleśniki 
 Składniki:
 Ciasto:
 - 1,5 szklanki mąki wrocławskiej Lubella
 - 2 jaja
 - 1 szklanka mleka
 - 1 szklanka wody
 - 1 łyżka oleju
 - 2 łyżeczki cukru
 - szczypta soli
 - olej do smażenia 
 Nadzienie:
 - 1 kostko białego sera półtłustego (250 g)
 - cukier do smaku
 - 2 łyżki jogurtu lub śmietany
 - cukier wanilinowy 
 Wykonanie:
 Wszystkie składniki ciasta łączymy i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki. Następnie każdy naleśnik smarujemy przygotowanym nadzieniem i zwijamy w rurki lub składamy w formę koperty. Możemy posypać cukrem pudrem lub polać jogurtem bądź śmietaną, a także dodać ulubione owoce sezonowe. 
 Smacznego! 
 Dobra rada
 Aby naleśniki były bardziej pulchne do ciasta można użyć wody gazowanej.
Mąka pszenna typ 500 - wrocławska.