Dr. Oetker Żelatyna-fix deserowa 60 g

Nowy produkt

3,29 zł

54,83 zł / kg

5900437072258

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Żelatyna -fix deserowa łatwo i szybko rozpuszcza się w wodzie oraz idealnie łączy się z serkami, twarogiem, śmietanką, jogurtem a także z owocami. Dzięki temu każdy sernik, masa, czy deser na zimno są niezwykle aksamitne, puszyste i bez żadnych grudek! Nowa Żelatyna - fix deserowa Dr. Oetkera jest idealna do : serników na zimno, śmietanowców, mas śmietanowych, mas jogurtowych, wszelkich deserów na zimno typu Tiramisu, czy Panna Cotta.
Zastosuj Żelatynę-fix deserową do swojego przepisu zamiast zwykłej żelatyny lub galaretki.
Z jednego opakowania produktu przygotujesz:
Sernik na zimno z samych serków (ok. 750 g - 800 g serków homogeniz. plus cukier do smaku)
Sernik na zimno z serków lub twarogu (400 g - 600 g serków homogeniz. lub mielonego twarogu plus dodatki, np.: 250 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę śmietanową (500 ml słodkiej śmietanki 30% tł. ubitej z cukrem pudrem)
Masę jogurtową (500 g jogurtu plus cukier puder do smaku)
Mus owocowy (ok. 500 g zmiksowanych z cukrem owoców świeżych, z puszki lub mrożonych)

Sposób przygotowania:
Uwaga: Przygotowanie wymaga użycia miksera.
W misce przygotuj składniki według proporcji podanych w tabeli.
Wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsypać zawartość opakowania i krótko zmiksuj do całkowitego rozpuszczenia.
Rozpuszczoną żelatynę deserową stopniowo dodawaj do przygotowanych wcześniej składników, cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.

Porady:
Niektóre owoce zawierają enzymy, przez które żelatyna nie stężeje. Unikaj świeżych owoców: ananasa, kiwi, figi, papai, mango lub świeżego korzenia imbiru.
Na duży sernik z 1 kg masy serowej z dodatkami użyj dwóch opakowań produktu.

Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl
Żelatyna spożywcza pochodzenia wieprzowego z dodatkami.
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Jednostka miaryszt.
cukier
20% żelatyna wieprzowa instant
skrobia modyfikowana
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
na 100 g produktu w proszku:
Energia1646 kJ/387 kcal
Tłuszcz0 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone0 g
Węglowodany77,6 g
w tym Cukry61,7 g
Białko18,6 g
Sól0,2 g

Wymiar liczbowy: 60
Tekst dowolny o pochodzeniu: Żelatyna pochodzi z obszaru Unii Europejskiej.
do serników, deserów i mas na zimno
bez grudek, łatwa i szybka
Rozmiar opakowania: 60
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl