Sposób przyrządzania:
1. Z 0,5 litra mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać do niej zawartość torebki oraz 25 g cukru (ok. 1½ łyżki), dobrze rozmieszać.
2. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając do momentu zgęstnienia budyniu.
3. Ugotowany budyń wlać do salaterek. Budyń można podawać z konfiturami lub sokiem owocowym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Deser czekoladowy
Składniki: 1 budyń czekoladowy „Wodzisław", chałwa, rodzynki i inne bakalie, drobne ciasteczka: np. ciasteczka maślane, bezy, herbatniki.
Sposób przyrządzania: Budyń czekoladowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Do salaterek budyń nakładać warstwami. Pomiędzy nie włożyć pokruszoną chałwę, ciasteczka i bakalie. Wierzch ozdobić startą czekoladą.
Budyń smak czekoladowy
Produkt może zawierać
gluten, mleko i seler.