Sposób przygotowania:
1. Zalej porcję wrzątkiem do poziomu oznaczonego wewnątrz kubka.
2. Dokładnie wymieszaj.
3. Przykryj wieczkiem i odstaw. Gotowe do spożycia po ok. 5 min
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Odpowiedni dla wegetarian.
Makaron z sosem śmietanowym z grzybami.
Może zawierać gorczycę, jaja, seler, soję i inne zboża zawierające gluten.
Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji produktu - 228 g.
makaron (61 %) (semolina z PSZENICY durum, mąka PSZENNA)
skrobia
ŚMIETANA (7 %)
aromaty
olej słonecznikowy
syrop glukozowy
pieczarki¹ (1,3 %)
LAKTOZA
ekstrakt drożdżowy
odtłuszczone MLEKO w proszku
maślaki¹ (0,6 %)
cebula
mineralna sól potasowa
białka MLEKA
sól
czosnek
pieprz
natka pietruszki
¹Uprawiane w sposób zrównoważony
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, gorczyca, soja
Zawiera: mleko, pszenica
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Zawiera
| Wartość odżywcza przygotowanego dania 100 g | Wartość odżywcza przygotowanego dania 1 porcji** dania | %* w porcji** |
---|
Energia | 434 kJ | 990 kJ | 12 % |
Energia | 104 kcal | 236 kcal | 12 % |
Tłuszcz | 2,5 g | 5,7 g | 8 % |
w tym kwasy nasycone | 0,8 g | 1,7 g | 9 % |
Węglowodany | 17 g | 38 g | 15 % |
w tym cukry | 1,9 g | 4,2 g | 5 % |
Błonnik | 0,6 g | 1,4 g | |
Białko | 3,3 g | 7,5 g | 15 % |
Sól | 0,7 g | 1,6 g | 27 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | | |
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji produktu - 228 g. | | | |
Wymiar liczbowy: 59
Cechy: wysokiej jakości składniki
Rozmiar opakowania: 59
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 1 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji produktu - 228 g.
Producent: Unilever Polska Sp. z o.o.
Unilever Polska Sp. z o.o.,
Al. Jerozolimskie 134,
02-305 Warszawa,
Polska
801 610 610