Président Twaróg sernikowy 1 kg

Nowy produkt

14,99 zł

14,99 zł / kg

5908275688587

szt

Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +6 °C. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 godziny. Występowanie serwatki jest naturalne dla twarogu.
Do ciast i naleśników.
Krakowski sernik z kratką

Składniki
Kruche ciasto:
- 1,5 szklanki mąki krupczatki (może być tortowa)
- 100 g masła
- 2 żółtka
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- ¼ szklanki cukru
- 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 12 %
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Masa serowa:
- 1 kg Twarogu Sernikowego Président
- 8 jaj
- Masło 200 g
- 250 g cukru
- 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej
- Cukier wanilinowy
- Starta skórka pomarańczowa, można dodać rodzynki

Sposób przyrządzania
Zagnieść kruche ciasto i włożyć do lodówki na 30 min.
Żółtka utrzeć z masłem, cukrem i cukrem wanilinowym, połączyć z serem, dodać skórkę pomarańczową i rodzynki, wszystko wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną i pszenną. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej. 2/3 ciasta rozwałkować i rozłożyć na spodzie blachy, nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 200 °C piekarnika, piec 15 min. Następnie na spód wlać masę serową, na wierzchu ułożyć kratkę z wałeczków z pozostałej części ciasta. Piec ok. 60-70 min. w temperaturze 180 °C.
Twaróg 4 % tłuszczu.
Jednostka miaryszt
Składniki: twaróg
Zawiera: mleko
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna384 kJ / 92 kcal
Tłuszcz4,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,8 g
Węglowodany4,2 g
w tym cukry3,9 g
Białko9,7 g
Sól0,10 g

Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6
Trwałość po otwarciu: 24 Godziny
Wymiar liczbowy: 1
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka
wyprodukowano w Polsce z polskiego mleka
nie wymaga mielenia
Rozmiar opakowania: 1
Jednostka (tekst opisowy): kg

Producent: LACTALIS POLSKA SP. Z O.O.

Lactalis Polska Sp. z o.o.
ul. Olkuska 7
02-604 Warszawa
Opinie na temat produktu prosimy kierować na adres jakosc@lactalis.pl

Ostatnio oglądane