Przechowywać w temperaturze od +2ºC do +8ºC.
Sałatka z Mozzarellą
Składniki:
- 200 g rukoli,
- opakowanie sera Mozzarella classic z Mlekovity,
- 3 pomidory,
- 3 połówki suszonych pomidorów,
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek,
- pieprz, sól, bazylia.
Wykonanie:
Usunąć twarde końcówki liści rukoli, opłukać ją i osączyć. Ułożyć na półmisku. Pomidory umyć i pokroić w plasterki. Mozzarellę pokroić w plastry. Na liściach rukoli ułożyć na przemian plastry pomidorów i mozzarelli. Suszone pomidory pokroić w cienkie paski i położyć na wierzchu sałatki. Całość obsypać grubo zmielonym pieprzem, solą, udekorować listkami bazylii i polać oliwą z oliwek.
Ser niedojrzewający w zalewie.
Składniki sera: mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej
Składniki zalewy: woda, sól
Zawiera: mleko
| w 100 g | w porcji 25 g (1 plaster) | %RWS* w 25 g |
|---|
| Wartość energetyczna | 1018 kJ / 245 kcal | 254 kJ / 61 kcal | 3% |
| Tłuszcz | 19 g | 4,7 g | 7% |
| w tym kwasy nasycone | 12 g | 4,7 g | 16% |
| Węglowodany | 1,5 g | 0,4 g | 0% |
| w tym cukry | 1,5 g | 0,4 g | 0% |
| Białko | 17 g | 4,3 g | 9% |
| Sól | 1,0 g | 0,30 g | 5% |
| *Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). | | | |
| Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji sera. | | | |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 200
Masa po odsączeniu: 125
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 5 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera 5 sugerowanych porcji sera.
Producent: SM Mlekovita
SM MLEKOVITA
ul. Ludowa 122
18-200 Wysokie Mazowieckie