Praktyczna wskazówka
W przypadku stosowania śmietany do gorącej zupy lub sosu proponujemy jej wstępne wymieszanie z niewielką ilością gorącej potrawy.
Najlepiej spożyć przed: data i nr partii na wieczku. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +10 °C. Po otwarciu spożyć w ciągu 48 godzin.
Śmietana 18 % do zup, sosów i sałatek. Termizowana.
śmietanka pasteryzowana
skrobia
kultury bakterii mlekowych
Zawiera: mleko
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
Wartość energetyczna | 790 kJ / 191 kcal |
Tłuszcz | 18 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 11 g |
Węglowodany | 4,8 g |
w tym cukry | 3,6 g |
Białko | 2,5 g |
Sól | 0,10 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 10
Trwałość po otwarciu: 48 Godziny
Wymiar liczbowy: 200
Cechy: do zupy
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
ul. Forteczna 3,
18-421 Piątnica,
Polska
tel: +48 86 215 64 00
www.piatnica.com.pl