Najlepiej spożyć przed: data i numer partii na spodzie opakowania
Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C.
Turkusowy ser pleśniowy to produkt dojrzewający, wraz z upływem czasu zmienia się jego smak i konsystencja
Produkt bezglutenowy
Sery pleśniowe produkujemy od 1959
Ser pleśniowy turkusowy.
Produkt polski
mleko pełne pasteryzowane
sól
stabilizator chlorek wapnia
bakterie fermentacji mlekowej
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: mleko
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
wartość energetyczna | 1518 kJ / 366 kcal |
tłuszcz | 31 g |
w tym kwasy nasycone | 21 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 20 g |
sól | 2,5 g |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 100
orzeźwiający i ostry smak
bez konserwantów, prosty skład
Produkt polski
Poznaj Dobrą Żywność
wyprodukowano bez stosowania GMO
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
www.lazur.pl
serwis.konsumenta@lazur.pl