Najlepiej spożyć przed: data i numer partii na spodzie opakowania
Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C.
Złocisty ser pleśniowy to produkt dojrzewający, wraz z upływem czasu zmienia się jego smak i konsystencja
Produkt bezglutenowy
Sery pleśniowe produkujemy od 1959
Ser pleśniowy złocisty.
Produkt polski
mleko pełne pasteryzowane
sól
barwnik karoteny
stabilizator chlorek wapnia
bakterie fermentacji mlekowej
kultury bakterii Lactobacillus acidophilus LA-5
szlachetna pleśń Penicillium roqueforti
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Zawiera: mleko
Barwniki: Zawiera
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g: |
---|
wartość energetyczna | 1447 kJ/349 kcal |
tłuszcz | 30 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
węglowodany | 1,8 g |
w tym cukry | 0 g |
białko | 18 g |
sól | 2,5 g |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 100
aksamitny, lekko mleczny smak
bez konserwantów, prosty skład
Produkt polski
Poznaj Dobrą Żywność
wyprodukowano bez stosowania GMO
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
LAZUR - Spółdzielczy Związek Grup Producentów Rolnych
63-460 Nowe Skalmierzyce,
ul. Kaliska 44
www.lazur.pl
serwis.konsumenta@lazur.pl