Należy spożyć do: data i numer partii na wieczku. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C. Spożyć bezpośrednio po otwarciu opakowania.
Jogurt typu islandzkiego z jagodami.
 mleko pasteryzowane
wsad jagodowy 20 % (jagody 40 %, cukier, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego; naturalny aromat)
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus
Zawiera: mleko
Smaki / Aromaty: Zawiera
 | Wartość odżywcza w 100 g: | 
|---|
| Wartość energetyczna | 333 kJ / 78 kcal | 
| Tłuszcz | 0 g | 
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 
| Węglowodany | 10 g | 
| w tym cukry | 10 g | 
| Białko | 9,6 g | 
| Sól | 0,06 g | 
 Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 150
bogaty w białko
z owocami na dnie
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): g
 Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
 Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
 ul. Forteczna 3,
 18-421 Piątnica,
 Poland
 www.piatnica.com.pl