FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Zupa z boczniaków
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 30 min
Porcje 6
Składniki:
400 g ziemniaków pokrojonych w grubą kostkę
1 cebula pokrojona w kostkę
3 łyżki oleju
500 g boczniaków pokrojonych w grube paski
1.5 l wody
100 ml śmietany 30 %
2 łyżki natki pietruszki Kamis
sól, pieprz do smaku
1. W małym rondelku umieść ziemniaki, zalej wodą i gotuj aż będą miękkie.
2. W międzyczasie w garnku rozgrzej ½ oleju, podsmaż na złoty kolor cebulę.
3. Jednocześnie na patelni podsmaż boczniaki, dodaj je do cebuli zalej wodą gotuj ok 20 min.
4. Ugotowane ziemniaki zmiksuj blenderem razem z wodą w której się gotowały, następnie przełóż do zupy, dodaj natkę pietruszki, dopraw solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 min.
5. Pod koniec gotowania dodaj śmietanę.
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce