Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej informacji znajdziesz na:
www.sante.pl
Czy wiesz, że:
Otręby owsiane mają wysoką zawartość błonnika, i fosforu, oraz są źródłem cennych składników odżywczych takich jak białko, kwas foliowy, kwas pantotenowy, potas oraz mangan.
Otręby owsiane stabilizowane (czyszczone, preparowane) Sante są produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia.
Można stosować je jako dodatek do:
- wszelkiego rodzaju wypieków, placków, zrazów, chleba i bułek;
- surówek, koktajli, jogurtów, kefirów i twarożków;
- różnych panierek.
Kuchnia Sante
Racuszki z jabłkiem i otrębami
Składniki:
1 szkl. zsiadłego mleka, kefiru lub jogurtu naturalnego, 1 jajko, 1 łyżka cukru (np. trzcinowego), pół szklanki otrąb owsianych Sante i mąki pszennej, 1 duże jabłko obrane i pokrojone w kostkę, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli.
Sposób przygotowania:
Utrzyj jajko z cukrem i cukrem waniliowym na pulchną masę. Dodaj mleko (kefir, jogurt), wymieszaj. Mąkę, proszek do pieczenia i otręby wymieszaj z pozostałymi składnikami. Na koniec dodaj pokrojone jabłka. Placki smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złocisty kolor. Układaj na talerzu. Możesz posypać cukrem lub cukrem pudrem.
Otręby owsiane stabilizowane.
Może zawierać
soję oraz
mleko.