Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6 °C: 1 tydzień
- w temperaturze -12 °C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18 °C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami uwielbiają wszyscy! Delikatne, miękkie ciasto, pyszne nadzienie i aromatyczne przyprawy – oto sekrety udanych pierogów. Z PROSTYMI HISTORIAMI w kilka chwil można rozkoszować się wyrazistym smakiem naturalnie kiszonej kapusty, pieczarek i podgrzybków.
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne, domowe danie.
Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Przygotuj 3-daniowy obiad
Proste Historie to wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały obiad.
1. zupa
2. drugie danie
3. deser
Pierogi z kapustą i grzybami dają wiele możliwości! Możesz przyrządzić je tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.
Pierogi z kapustą i grzybami okraszone domowym smalcem
Roztop słoninę z dodatkiem jabłek, cebuli i majeranku, polej pierogi.
Pierogi z kapustą i grzybami w buraczanym sosie
Ugotuj 3 średnie buraki, zmiksuj z sokiem jabłkowym oraz czosnkiem i polej sosem ugotowane pierogi.
Kolejny pomysł?
W młynku do pieprzu zmiel suszone grzyby, rozmaryn, pieprz i sól i posyp ugotowane pierogi.
Pierogi z kapustą i grzybami. Produkt głęboko mrożony.
Mogą zawierać
mleko,
soję i
seler.
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, błonnik pszenny, sól, kurkuma
nadzienie: kapusta kiszona (30 %) (kapusta biała, sól), kapusta biała (30 %), podgrzybek brunatny (18 %), pieczarki (7 %), cebula, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), błonnik pszenny, sól, cukier, skrobia, olej rzepakowy, przyprawy, borowik szlachetny suszony (0,4 %)
Zawartość nadzienia: 40 %
Może zawierać: seler, mleko, soja
Zawiera: pszenica
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w porcji 225 g | % RWS* w porcji |
---|
Wartość energetyczna | 678 kJ / 162 kcal | 1526 kJ / 365 kcal | 18 % |
Tłuszcz | 2,3 g | 5,2 g | 7 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 1,1 g | 6 % |
Węglowodany | 29 g | 65 g | 25 % |
w tym cukry | 2,1 g | 4,7 g | 5 % |
Białko | 5,1 g | 12 g | 24 % |
Sól | 0,78 g | 1,8 g | 30 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | | | |
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu. | | | |
Wymiar liczbowy: 450
bez konserwantów
cienkie, delikatne ciasto
dużo grzybów w nadzieniu - 25 %
naturalnie kiszona kapusta
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.
Gotować we wrzątku: 1. Zamrożone pierogi wyjmij z opakowania i wrzuć do około 3 litrów wrzącej, osolonej wody. Następnie pierogi delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. 2. Od chwili kiedy pierogi zaczną wypływać na powierzchnię wody, gotuj je na wolnym ogniu przez około 10-12 minut. 3. Ugotowane pierogi wyjmij z wody i podaj je tak jak lubisz. Możesz polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli. Od postaci zamrożonej
Producent: Iglotex SA
Iglotex SA
ul. Leśna 2,
83-220 Skórcz
Polska
prostehistorie.com.pl
www.iglotex.pl
(+48) 58 582 42 59