Do bezpośredniego spożycia rozcieńczyć z wodą w stosunku 1:2.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0 °C do +25 °C.
Ocet spirytusowy 10% Jamar to najchętniej wybierany ocet w Polsce. Nie zawiera żadnych dodatków. Bardzo dobry do marynowania warzyw, grzybów oraz mięs.
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę.
Przepis na ogórki marynowane z przyprawą curry
Składniki:
- ogórki (krótkie)
- ocet spirytusowy 10 % Jamar - 1 szklanka
- woda - 1,5 litra
- cukier - 2 szklanki
- sól - 2 łyżki
- curry - 3 łyżeczki
- gorczyca - 1 łyżeczka
- koper, natka selera, cebula
Wykonanie:
Do każdego słoika włożyć koper, liść selera (większy), cebulę grubo krojoną w ósemki, 1 łyżeczkę gorczycy i ogórki zielone pokrojone wzdłuż na ćwiartki. Gorącą zalewę wlać do słoików, zakręcić słoiki, włożyć do garnka z gorącą wodą i gotować 5 minut od zagotowania, następnie schłodzić.
Ocet spirytusowy 10 % kwasowości.
Produkt polski
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 500
na wodzie ze źródeł jurajskich
do marynat, sosów, dipów
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): ml