Hortex Szpinak rozdrobniony 450 g

Nowy produkt

6,99 zł

15,53 zł / kg

5900477000730

szt

Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.

Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu

Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl
Kulinarne inspiracje Hortex
Rolada szpinakowa

Składniki:
- Szpinak rozdrobniony Hortex - 1 opakowanie
- 4 jajka
- 250 g łososia wędzonego w plastrach
- 200 g serka śmietankowego z chrzanem
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 ząbki czosnku
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- czarny sezam
- sól, pieprz

Gotowe w 40 minut

Szpinak przesmaż na patelni, po czym dodaj wyciśnięty czosnek oraz do smaku: sól, pieprz. Odstaw do wystygnięcia. Następnie szpinak wymieszaj z żółtkami, mąką i gałką muszkatołową. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Tak przygotowaną masę wylej do dużej, prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia (masa powinna mieć ok. 1,5-2 cm wysokości), po czym wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 ºC i piecz ok. 10 minut. Następnie wyjmij i ostudź (po upieczeniu masa powinna być plastyczna). Upieczoną masę posmaruj serkiem, posyp sezamem i ułóż na niej plasterki łososia (można go wcześniej skropić cytryną). Całość zwiń w roladę, którą zabezpiecz folią spożywczą i włóż do lodówki na kilka godzin. Roladę podawaj pokrojoną w plastry.
Szpinak rozdrobniony. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
Jednostka miaryszt
Składniki: szpinak
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, gorczyca, soja
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna79 kJ / 19 kcal
Tłuszcz<0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone<0,1 g
Węglowodany0,4 g
w tym cukry0,3 g
Błonnik2,3 g
Białko2,3 g
Sól0,05 g

Wymiar liczbowy: 450
100 % natury
wysoka zawartość błonnika
Rozmiar opakowania: 450
Jednostka (tekst opisowy): g
Podgrzewać na płycie grzejnej / palniku: bez rozmrażania Garnek, patelnia: Łyżkę masła lub oleju roztopić w garnku lub na patelni, włożyć szpinak, całość podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia szpinaku często mieszając. Następnie posolić, dodać wg upodobania inne dodatki, dusić dalej ok. 4 minuty, mieszać. Dla wzbogacenia smaku do szpinaku można dodać: trochę śmietany, rozgnieciony ząbek czosnku i roztrzepane jajka. Od postaci zamrożonej

Producent: Polski Ogród Sp. z o.o.

Polski Ogród sp. z o.o.,
ul. Mszczonowska 2,
02-337 Warszawa
www.hortex.pl