Sposób przygotowania
Gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce mogą być również użyte do: ciast, lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli.
Chronić przed rozmrożeniem.
Nie zamrażać powtórnie.
Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
* -6 °C - 4 dni
** -12 °C - 1 miesiąc
*** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu
Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na:
www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
Hortex Mieszanka kompotowa
Hortex Maliny
Hortex Mango
Śliwki są drylowane maszynowo i pomimo dołożenia z naszej strony wszelkich starań, mogą sporadycznie zawierać pestki bądź ich fragmenty.
Kulinarne inspiracje Hortex
Tosty francuskie z karmelizowanymi śliwkami
Składniki:
- Śliwki Hortex - 1 opakowanie
- 1 duża chałka
- 100 ml śmietanki kremówki
- 80 ml mleka
- 80 g masła
- 55 g cukru trzcinowego
- 2 jajka
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- gałązka rozmarynu
Gotowe w 20 minut
Przygotowanie:
Połowę masła rozpuść na patelni, dodaj 30 g cukru, cynamon i igiełki rozmarynu, po chwili połówki rozmrożonych śliwek. Podgrzej mieszając aż cukier się skarmelizuje. Śmietanę ubij do uzyskania sztywnej konsystencji. Chałkę pokrój na kromki o szerokości około 2 cm. Jajko roztrzep z pozostałym cukrem i dodaj mleko, mieszaj dokładnie. Kromki chałki mocz w masie mleczno - jajecznej i smaż na maśle z dwóch stron na złoty kolor. Podczas smażenia kolejnych porcji, dodaj odrobinę masła. Tosty podaj z karmelizowanymi śliwkami z kleksem bitej śmietany.
Śliwki. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.