Przechowywać w lodówce w temperaturze od +4°C do +10°C.
Produkt do smarowania pieczywa.
Miks tłuszczowy do smarowania 55%.
Opakowanie 225 g zawiera 22,5 porcji po 10 g.
oleje i tłuszcze roślinne (rzepakowy i słonecznikowy w zmiennych proporcjach, palmowy, kokosowy)
woda
masło z mleka (6,6%)
emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
mleko pełne w proszku (0,5%)
sól (0,5%)
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
aromat
witaminy (A, D)
barwnik (karoteny)
Zawartość tłuszczu: 55% (tłuszcz roślinny: 49,5%, tłuszcz mleczny: 5,5%)
Zawiera: mleko
| Wartość odżywcza / 100 g | Wartość odżywcza / 10 g |
---|
Wartość energetyczna | 2043 kJ / 497 kcal | 204 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 55 g | 5,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21 g | 2,1 g |
w tym cukry | <0,5 g | <0,05 g |
w tym poliole | <0,5 g | <0,05 g |
Białko | <0,5 g | <0,05 g |
Sól | 0,5 g | 0,05 g |
Witamina A | 900 µg (113%*) | 90 µg (11,3%*) |
Witamina D | 7,5 µg (150%*) | 0,75 µg (15%*) |
*% referencyjnych wartości spożycia | | |
Opakowanie 225 g zawiera 22,5 porcji po 10 g. | | |
Min. temp. °C: 4
Maks. temp. °C: 10
Wymiar liczbowy: 225
Cechy: z masłem
Rozmiar opakowania: 225
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 22.5 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 225 g zawiera 22,5 porcji po 10 g.
Producent: Bunge Polska Sp. z o.o.
Bunge Polska Sp. z o.o.,
ul. Niepodległości 42,
88-150 Kruszwica