Makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Czym Chata Bogata przyniesie Cię w czasy kiedy każdy kto wszedł w progi domostwa został ugoszczony wszelkimi dobrami jakie gospodarz miał w swojej spiżarni. Na niedzielnym obiedzie podawany był zawsze gorący rosół, w którym zanurzony był domowej roboty makaron. Ręcznie wyrabiane ciasto, 6 świeżo wybijanych jaj, unosząca się w powietrzu mąka i stukot noża, którym wykrawano kolejne paski makaronu. Te wspomnienia i miłość do sztuki kulinarnej stały się inspiracją do stworzenia najwyższej jakości produktu, w którym zamknięte zostały smaki polskiej tradycji. Czym Chata bogata zaprasza do świata, w którym to co swojskie i naturalne było podstawą domowej kuchni.
Makaron 6 jajeczny krajanka wałkowana
mąka semolina z pszenicy durum
mąka makaronowa pszenna
świeże jaja 23% (6 szt./kg)
woda
Zawiera: jaja, pszenica
| w 100 g produktu | RWS** |
---|
Wartość energetyczna | 1618 kJ/382 kcal | 19% |
Tłuszcz | 3,4 g | 5% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g | 8% |
Węglowodany | 71,3 g | 27% |
w tym cukry | 2,0 g | 2% |
Błonnik | 3,9 g | - |
Białko | 13,8 g | 28% |
Sól* | 0,12 g | 2% |
* zawartość soli wynika z naturalnie występującego sodu | | |
** Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej wynosi 8 400 kJ/2 000 kcal | | |
Wymiar liczbowy: 250
ze świeżo wybijanych jaj
czas gotowania: 5 min
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: W dużym garnku zagotować wodę (1 litr wody na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wsypać makaron nie przerywając wrzenia. Gotować na słabym ogniu od czasu do czasu mieszając. Od temperatury otoczenia
Producent: Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
Międzybrodzkie Makarony Dybał Spółka Jawna
ul. Cicha 3
34-312 Międzybrodzie Bialskie
Polska
tel.: 33 / 810 87 70
fax: 33 / 810 87 90
www.miedzybrodzki.pl
e-mail: kontakt@miedzybrodzki.pl