Sonko Kasza jaglana 400 g (4 x 100 g)

Nowy produkt

7,99 zł

19,98 zł / szt

5902180750100

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kasza jaglana produkowana jest z prosa, jednego z najstarszych gatunków zbóż na świecie, poddanego procesowi obłuszczania. Produkt jest źródłem błonnika pokarmowego, żelaza, cynku i chromu. Dodatkowo kaszę jaglaną cechuje wysoka zawartość magnezu. Kasza ta stanowi doskonały dodatek do dań głównych, sałatek, zup, jak również deserów z bakaliami.
Spróbuj również:
Sonko Kasza jęczmienna pęczak
Sonko Kasza jęczmienna perłowa
Sonko Kasza jęczmienna wiejska
Kasza jaglana
Jednostka miaryszt
Składniki: kasza jaglana
na 100 gna porcję*
Wartość energetyczna1470 kJ736 kJ
Wartość energetyczna348 kcal174 kcal
Tłuszcz, w tym:3,8 g1,9 g
- kwasy tłuszczowe nasycone0,6 g0,3 g
Węglowodany, w tym:63,9 g32,0 g
- cukry4,0 g2,0 g
Błonnik5,1 g2,6 g
Białko11,9 g6,0 g
Sól0,01 g<0,01 g
Magnez114 mg (30%**)57,0 mg
Żelazo2,9 mg (21%**)1,5 mg
Cynk2,2 mg (22%**)1,1 mg
Chrom8,5 µg (21%**)4,3 µg
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.
* porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 120 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli
** % dziennej referencyjnej wartości spożycia

Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.
Gotować we wrzątku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 10 minut. W zależności od preferowanej konsystencji kaszy czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać kaszę na talerz. Od temperatury otoczenia

Producent: Sonko Sp. z o.o.

Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.pl

Ostatnio oglądane