Sposób parzenia:
Do filiżanki włóż jedną torebkę melisy i zalej 200 ml świeżo zagotowanej wody.
Zaparzaj 5 - 7 minut pod przykryciem.
Zalecamy spożywanie naparu z 1 torebki 2 razy dziennie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sprawdzone receptury, gwarancja jakości - Kiper Posti
Kiper (z ang. keeper lub master blender), czyli w dosłownym brzmieniu „mistrz herbaty". To osoba, która odpowiada za jakość herbaty w całym procesie jej powstawania - od ogrodu do filiżanki. Osobiście tworzy mieszanki i pracuje nad nowymi kompozycjami smakowymi.
Zioła wspomagają prawidłowe funkcjonowanie organizmu oraz mają korzystny wpływ na samopoczucie.
Melisa
- działa odprężająco i kojąco na system nerwowy
- pozwala utrzymać stan relaksacyjny organizmu oraz ułatwia zasypianie
- wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
Czy wiesz, że...
w kuchni francuskiej melisa stosowana jest jako przyprawa do sosów, mięs i marynat. Na jej bazie przygotowuje się również nalewkę o nazwie „karmelitańska dusza”.
Posti
Ponad 60 lat
Nie należy stosować u osób nadwrażliwych na liść melisy. Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są podstawą zapewnienia prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Herbatka ziołowa ekspresowa.