Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce przez maksymalnie 30 dni.
Teriyaki to słynny sos kuchni japońskiej na bazie sosu sojowego wzbogaconego o sezam, czosnek i kompozycję azjatyckich przypraw. Posiada słodki, a jednocześnie lekko wytrawny smak. Jest doskonałą marynatą lub gotowym sosem do mięs i ryb. Wspaniały do dań z grilla. Nadaje też piękną bursztynową barwę. Teriyaki jest bardzo prosty w użyciu - wystarczy marynować przez 30 min. przed gotowaniem.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Sos Teriyaki.
Wyprodukowano w Chinach.
woda
cukier
sos SOJOWY 20 % (woda, SOJA, mąka PSZENNA, cukier, sól)
ocet spirytusowy
imbir
skrobia modyfikowana
barwnik: E 150b
czosnek 1 %
NASIONA SEZAMU 1 %
przyprawy
substancja konserwująca: sorbinian potasu
substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Zawiera: sezam, soja, pszenica
Barwniki: Zawiera
konserwanty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 ml produktu: |
---|
wartość energetyczna | 565 kJ / 133 kcal |
tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
węglowodany | 31 g |
w tym cukry | 28 g |
białko | 2,2 g |
sól | 4,8 g |
Trwałość po otwarciu: 30 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 150
Rozmiar opakowania: 150
Jednostka (tekst opisowy): ml
Producent: De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp.k.
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska