Sposób użycia:
1. Przed otwarciem tubkę ugnieść palcami.
2. Odciąć końcówkę tubki.
3. Barwnik stopniowo, w małych ilościach wyciskać do barwionej masy.
4. Masę starannie wymieszać z barwnikiem do uzyskania jednolitej barwy.
Uwaga: Barwnik daje odcień malinowoczerwony. Aby uzyskać inny odcień czerwieni należy połączyć barwnik czerwony z żółtym.
Więcej wskazówek znajduje się w środku opakowania.
Dozowanie: nie przekraczać ok. połowy łyżeczki na 500 g masy/kremu/ciasta/deseru lub na 100 g lukru.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętej tubce przez ok. 1 miesiąc.
Przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Barwnik spożywczy czerwony w żelu
syrop glukozowy
cukier
barwniki (kwas karminowy, luteina)
woda
substancja żelująca (karagen)
regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, kwas octowy, kwas mlekowy, mleczan sodu)
substancja konserwująca (sorbinian potasu)
Wymiar liczbowy: 10
Cechy: do barwienia: mas, kremów, lukrów, ciast, deserów
Rozmiar opakowania: 10
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl