Właścicielem znaku towarowego jest Nestlé S.A.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Cukier wanilinowy WINIARY w większym opakowaniu to idealny wybór dla miłośników domowych wypieków. Nadaje wyjątkowy aromat i smak, który podkreśla charakter deserów. Doskonały do serników, naleśników, pierogów i wielu innych słodkości. Z WINIARY Twoje wypieki będą jeszcze bardziej wyjątkowe!
• Nadaje aromat i smak deserom
• Idealny do ciast, serników i naleśników
• Większe opakowanie dla wygody
• Sprawdzona jakość od WINIARY
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Przepis na
Kruche ciasteczka:
Potrzebujesz: 300 g (2 szklanki) mąki pszennej, 200 g (1 kostka) masła, 100 g (2/3 szklanki) cukru pudru, 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, 2 żółtka, 1 Cukier wanilinowy Winiary 32 g, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Winiary. Opcjonalnie: 100 g pokruszonych płatków migdałów lub startą skórkę z dwóch cytryn. Do dekoracji: pozostałe białko, 1 Cukier wanilinowy Winiary 32 g.
1. Mąkę przesiej, dodaj cukier puder, 1 cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, pokrojone masło, 2 żółtka, jogurt i dodatki (migdały lub skórkę). Całość dokładnie wygnieć.
2. Stolnicę podsyp mąką i rozwałkuj ciasto na grubość ok. 0,5 cm i wykrój ciasteczka. Ciasteczka posmaruj białkiem i posyp Cukrem wanilinowym Winiary.
3. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Blachę wyłóż pergaminem, ułóż ciasteczka i włóż do piekarnika. Piecz 15 min.
Kalorie 160 kcal na 1 porcję (50 g)
Czas 15 min
Porcje 14 szt.
Szukaj więcej przepisów i inspiracji na
winiary.pl
Cukier wanilinowy.
Może zawierać
gluten.