Sposób przygotowania
Kąpiel wodna
1. Wodę doprowadzoną do wrzenia odstawić na 5 minut. Torebkę zanurzyć w gorącej wodzie o temp. do +70°C na 3-5 minut.
2. Chwytając przez ściereczkę, wyjąć torebkę z naczynia i kilkakrotnie ugnieść, by wyrównać strukturę lukru. Odciąć róg opakowania.
3. Udekorować wystudzone ciasto.
Uwagi i rady
- Lukru nie należy przegrzewać powyżej temp. +70°C.
- Najlepszy efekt uzyskuje się dekorując wystudzone ciasto.
- Lukier po otwarciu należy zużyć w całości - może ulec wyschnięciu.
- Nie podgrzewać w mikrofalówce.
- Jedno opakowanie Lukru wystarcza na udekorowanie ok. 6 babeczek.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lukier to klasyczna polewa przygotowana na bazie cukru od lat wykorzystywana do dekoracji ciast: bab, babeczek, serników, makowców, pierników, pączków, ciasteczek… Lista wypieków oblewanych lukrem jest wyjątkowo długa, a gotowanie prawdziwego lukru w domu zgodnie z tradycyjnym przepisem nie raz przysporzyło problemów nawet wprawionym w pieczeniu paniom domu. Nareszcie koniec z pracochłonnym przygotowaniem lukru, teraz wystarczy zanurzyć torebkę z produktem na 10 minut w gorącej wodzie i wylać gotowy lukier na ciasto. Oprócz różowego Lukru w ofercie mamy jeszcze trzy kolorowe lukry: żółty, zielony i niebieski oraz dwa lukry klasyczne: biały i czekoladowy. Kolorowe lukry przygotowaliśmy głównie z myślą o najmłodszych, używane do dekoracji babeczek i kruchych ciasteczek jako tło dla innych dekoracji np. pisaków i posypek pobudzą ich dziecięcą wyobraźnię, a fantazyjne, kolorowo udekorowane wypieki z pewnością przysporzą dużo radości całej rodzinie.
Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pysznie kolorowym Lukrem gotowym Dr. Oetkera!
Lukier różowy gotowy z owocową nutą.
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl