Sposób przyrządzania:
1. Z 0,5 litra mleka odlać ½ szklanki, wsypać do niej zawartość torebki oraz 25 g cukru (ok. 1½ łyżki), dobrze rozmieszać.
2. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczony budyń. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając do momentu zgęstnienia budyniu.
3. Ugotowany budyń wlać do salaterek. Budyń można podawać z konfiturami lub sokiem owocowym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Babeczki z owocami
Składniki: gotowe babeczki z kruchego ciasta, 2 budynie śmietankowe „Wodzisław", kostka masła, 750 ml mleka, owoce świeże lub z puszki.
Sposób przyrządzania: Budynie przygotować wg przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć, dodać ugotowane budynie, mieszać aż do uzyskania gładkiej masy. Lekko przestudzić. Do babeczek wlać masę budyniową. Udekorować owocami.
Budyń smak śmietankowy
Produkt może zawierać
gluten,
mleko i
seler.