Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g

Nowy produkt

6,90 zł

13,80 zł / kg

5907069000413

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl

Dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia

Uwaga:
W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.
Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.
Glazurowane nóżki kurczaka
Składniki: 4 łyżki Cukru Trzcinowego Diamant Dark Muscovado, 8 podudzi z kurczaka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 2 pomarańcze, 1 łyżka sosu sojowego, olej do smażenia, pieprz, sól.

Na kurczaku wykonać poprzeczne nacięcia. Dzięki temu szybciej się upieką i lepiej zamarynują. Cukier, musztardę, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy dokładnie wymieszać aż cukier się rozpuści. Tak przygotowaną marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki - najlepiej na noc, a minimum na godzinę - do zamarynowania. Na patelni rozgrzać olej. Nóżki z kurczaka wyjąc z marynaty i obsmażyć z każdej strony. Zalać marynatą i dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gdy marynata odparuje uzupełnić niewielką ilością wody. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Druga pomarańczę obrać i wyciąć fileciki omijając błony. Dodać pod koniec duszenia tak, aby się tylko podgrzały i nie rozpadły.

Mięso podawać polane sosem oraz ciepłymi kawałkami pomarańczy.
Cukier trzcinowy nierafinowany
Jednostka miaryszt
w 100 g cukru trzcinowego:
Wartość energetyczna1615 kJ/380 kcal
Białko0 g
Węglowodany95 g
Tłuszcz0 g

Wymiar liczbowy: 500
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Diamant

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35
60-959 Poznań
www.diamant.pl
Serwis konsumencki:
tel. 61-8665061

Ostatnio oglądane