Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mąka pełnoziarnista powstaje w procesie mielenia ziaren w całości, w ten sposób uzyskujemy mąkę, która nie traci żadnych wartościowych składników. Dzięki temu wszystkie wartości odżywcze zawarte w ziarnach zbóż pozostają w mące. Tego typu mąki są ciemniejsze i posiadają widoczne otrąbki.
www.sonko.pl
oddzielne 2 opakowania w środku - dłużej świeże
Sonko - dbaj o siebie!
Spróbuj również
Lekkich wafelków w czekoladzie
Sonko 3 lekkie wafelki pełnoziarniste w ciemnej czekoladzie
Sonko 3 lekkie wafelki 3 ziarna w mlecznej czekoladzie
Sonko 3 lekkie wafelki z owsem w mlecznej czekoladzie
Pieczywo lekkie pełnoziarniste. Pieczywo chrupkie, ekstrudowane.
60 % pełnoziarnista mąka (żytnia i pszenna)
mąka żytnia
woda
mąka gryczana
ekstrakt słodowy jęczmienny
2 % inulina
błonnik gryczany
otręby kukurydziane
sól
zakwas żytni
substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu
Zawiera: jęczmień, żyto, pszenica
| Wartość odżywcza na 100 g | Wartość odżywcza na porcję (1 kromka = ok. 5,3 g) |
---|
Wartość energetyczna | 1477 kJ | 95 kJ |
Wartość energetyczna | 349 kcal | 23 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 1,3 g | <0,5 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | <0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 69,2 g | 3,7 g |
- cukry | 0,8 g | <0,5 g |
Błonnik | 11,6 g | 0,6 g |
Białko | 9,4 g | <0,5 g |
Sól | 1,0 g | 0,05 g |
Potas | 435 mg (22 %**) | 23,1 mg |
Magnez | 99,8 mg (27 %**) | 5,29 mg |
Żelazo | 2,4 mg (17 %**) | 0,13 mg |
Cynk | 2,7 mg (27 %**) | 0,14 mg |
Chrom | 14 µg (35 %**) | 0,73 µg |
** % dziennej referencyjnej wartości spożycia | | |
Wymiar liczbowy: 170
wysoka zawartość błonnika
bez dodatku cukrów*
źródło magnezu, żelaza, potasu i cynku
wysoka zawartość chromu
z inuliną (błonnik rozpuszczalny)
jedna kromka to 23 kcal
*zawiera naturalnie występujące cukry
Rozmiar opakowania: 170
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Sonko Sp. z o.o.
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.pl