Pianka z galaretką pomarańczową w czekoladzie-wyrób o dwuwarstwowym rdzeniu miękkim z dodtkiem zagęszczonego soku pomarańczowego, w pokrywie z czekolady, charakteryzuje się smakiem typowym dla użytej czekolady zharmonizowanym z delikatnym pomarańczowym smakiem korpusu
cukier, syrop glukozowy, czekolada couverture 20% (cukier, miazga kakaowam tłuszcz kakaowy, emulgatory:? Lecytyny(z aoi), polirycynooleinian poliglicerolu (E476), aromet. Woda soko pomarańczowy z zagęszczonego soku pomarańczowego 1%, regulator kwasowości: kwas cytyrnowy, substancja żelująca: agar, masło, białko jaja w proszku, mleko zagęszczone słodzone(mleko, cukier), zagęszczone soki owocowe(wiśniowy, malinowy), bawrniki: karoteny, ekstrakt z papryku, koncentrat soku z purpurowej marchwi, aromaty.
Wartość energetyczna 1581 kJ/ 374 kcal Tłuszcz 6,6g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0g Węglowodany 76g W tym cukry 56g Błonnik 1,8g Białko 1,4g Sól 0,02g
Przechowywać w sucym i chłodnym miejscu, z dala od źródła ciepła. Przechowywać i transportować z zachowaniem wymagań dla produktów spożywczych. Przy zachowaniu w/w warunków okres minimalnej trwałości dla tego asortymentu wynosi: (1) 26 tygodni, (2,3) 43 tygodnie-produkt na rynek Azja, Afrykam Ameryka Pd, Ameryka Pn.
Producent: Zakłady Przemysłu Cukierniczego OTMUCHÓW S.A.