Można używać w piekarniku gazowym, elektrycznym oraz kuchence mikrofalowej. Może być stosowany do zamrażania. Przed zastosowaniem należy nakłuć w kilku miejscach. Aby pieczona potrawa była bardziej soczysta, można dodać trochę wody, wina lub wywaru.
Rękaw nie powinien dotykać ścianek piekarnika. Nie stosować przy włączonym grillu.
Uwaga! Produkt jednorazowego użytku przeznaczony do kontaktu z żywnością.
1. Włożyć potrawę do rękawa.
2. Zamknąć rękaw tasiemką.
3. Ponakłuwać rękaw przed pieczeniem.
Rękaw do pieczenia - 5 m.
Rękaw do pieczenia Stella Pack jest najgrubszy na rynku, dzięki czemu jest bardziej wytrzymały i odporny na wysokie temperatury. Służy do pieczenia mięsa, drobiu, ryb, warzyw i owoców. Nie wymaga użycia tłuszczów. Zachowuje witaminy, mikroelementy oraz aromat produktów. Pieczone w nim potrawy są wyjątkowo soczyste i nie przypalają się. Maksymalna temperatura użycia 200°C w czasie do 2 godzin.
Folia zawiera specjalną tasiemkę do zawiązywania.
Stella Pack - Polska Firma, Polski Produkt
PRODUKT NIE JEST ZABAWKĄ DLA DZIECI. CHROŃ JE!