Praktyczna porada od Anny Zaradnej: Po rozwinięciu folii zauważysz, że jej jedna strona jest błyszcząca, a druga matowa. Błyszcząca strona folii odbija ciepło, natomiast matowa je przepuszcza. Podczas przyrządzania potraw owiń produkty błyszczącą stroną do wewnątrz - wtedy ciepło np. z piekarnika szybciej przeniknie do owiniętego w folię aluminiową mięsa i zostanie tam na dłużej. Matową stroną folii aluminiowej owiń swoje potrawy, jeśli chcesz je przechowywać, dzięki temu będą dłużej świeża.
Uwaga! Produkt jednokrotnego użytku przeznaczony do krótkotrwałego kontaktu z żywnością.
Tolerancja parametrów produktu +/-5 %
Folii aluminiowej marki Anna Zaradna możesz używać do grillowania, pieczenia i odgrzewania potraw. Przygotowane w ten sposób dania zachowają pełnię aromatu i dłużej będą świeże. Owinięte w folię aluminiową mięso czy ryby duszą się we własnym sosie zachowując wartości odżywcze i witaminy. Folia aluminiowa jest żaroodporna, więc nie ma obaw, że przypali się w piekarniku lub na grillu. Pamiętaj, że folia aluminiowa przeznaczona jest do kontaktu z żywnością i możesz jej używać do niemal wszystkich potraw, oprócz tych o charakterze kwaśnym.
Anna Zaradna
Wiele Ci oszczędzi!
Nie używać w kuchenkach mikrofalowych.
Produkt nie jest zabawką dla dzieci. Chroń je!