Sposób użycia: przed ubiciem schłodzić w lodówce przez co najmniej 24 godziny.
Przechowywać w temperaturze od +1°C do +18°C.
Śmietanka po ubiciu jest doskonałym dodatkiem do ciast i deserów. Posiada szerokie zastosowanie do sałatek, zup, dań mięsnych oraz kawy i herbaty.
Śmietanka kremowa UHT 30 % tłuszczu.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
śmietanka
stabilizator - karagen
Zawiera: mleko
| Wartość odżywcza na 100 ml |
---|
wartość energetyczna | 1200 kJ / 287 kcal |
tłuszcz | 30 g |
w tym | |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 21 g |
węglowodany | 3,1 g |
w tym | |
- cukry | 3,1 g |
białko | 2,2 g |
sól* | 0,08 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. | |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 18
Wymiar liczbowy: 250
Tekst dowolny o pochodzeniu: Kraj pochodzenia Polska
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): ml
Producent: Spółdzielnia Mleczarska w Gostyniu
SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA W GOSTYNIU
ul. Wielkopolska 1,
63-800 Gostyń