Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Jogurt z owsianką z jabłkami i cynamonem.
jogurt 63% (mleko, cukier, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, kultury bakterii jogurtowych)
owsianka 37% (woda, jabłka 8,2%, cukier, płatki owsiane 2,2%, owies 2,2%, substancja zagęszczająca: pektyny; aromat naturalny, sok cytryny z soku zagęszczonego, cynamon 0,01%)
Zawiera: mleko, owies
| produktu: w 100 g | w porcji 180 g | %RWS* w porcji 180 g |
---|
Wartość energetyczna | 387 kJ/ 92 kcal | 696 kJ/ 165 kcal | 8% |
Tłuszcz | 2,3 g | 4,1 g | 6% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g | 2,3 g | 12% |
Węglowodany | 14 g | 25,2 g | 10% |
w tym cukry | 11 g | 19,8 g | 22% |
Błonnik | 0,7 g | 1,3 g | - |
Białko | 3,4 g | 6,1 g | 12% |
Sól | 0,14 g | 0,25 g | 4% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/ 2 000 kcal). | | | |
Opakowanie 180 g zawiera 1 sugerowaną porcję produktu. | | | |
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 180
Cechy: naturalnie smaczny w środku
Rozmiar opakowania: 180
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 1 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 180 g zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.
Producent: Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.
Mazowiecka Spółka Mleczarska S.A.
ul. Hoża 51,
00-681 Warszawa
www.polmlek.com