Sposób przygotowania:
wypłucz dokładnie grzyby, a następnie namocz w ciepłej wodzie, aby zmiękły. Dodaj odsączone grzyby do wybranego dania lub sosu. Całość zagotuj lub usmaż.
Najlepiej spożyć przed: data z przodu, na dole opakowania.
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu do końca daty minimalnej trwałości.
Grzyby Mun (Muer) są popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Cenione za chrupkość. Doskonale chłoną smaki i zapachy innych składników przez co pasują do różnych wariacji kulinarnych.
Uwaga! W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia! Chronić przed dziećmi.
Grzyby Mun (Muer) - krojone, suszone (Auricularia polytricha (Mont.) Sacc.).
Kraj pochodzenia: Chiny.